Secretele ceaiului de menta

O data ce romanii aleg un mod de viata mai holistic si mai natural, preferintele pentru tratarea unor afectiuni se schimba in favoarea remediilor naturale. Cu aroma si proprietatile sale, menta este o planta populara si usor accesibila. Una dintre cele mai comune modalitati de preparare a acesteia este ceaiul de menta, desi nu este tocmai un ceai adevarat. Denumirea corecta ar fi infuzie de menta.

O infuzie de menta se face prin inmuierea frunzelor uscate de menta in apa clocotita. Uleiurile esentiale din frunze ofera o multitudine de beneficii pentru sanatate avand un efect relaxant asupra sistemului digestiv si calmand stomacul deranjat. Menta are de asemenea unele proprietati anestezice care pot fi eficiente  impotriva unor afectiuni sau tulburari.

Mentolul, o componenta principala a mentei, este un compus cu multe beneficii. Aroma sa puternica si racoritoare are un efect revigorant si energizant, el poate contribui la cresterea vigilentei mentale, dar si la combaterea oboselii. Mentolul subtiaza mucusul, actoneaza ca un expectorant si poate calma durerile de gat.

Menta se poate completa foarte usor cu alte arome existente. Poti alege fructe de padure, cacao, vanilie sau ierburi de pamant. E usor sa gasesti combinatia care iti satisface gustul, iar daca inspiratia nu te ajuta te invitam la Rendez-Vous sa te bucuri de aroma deosebita, efectul energizant si benefiicile pentru sanatate ale mentei.

Urmareste-ne pe pagina de Facebook pentru detalii si evenimente.