De ce sa cumperi ceaiuri din plante?

O data ce ai incercat ceaiurile din plante este foarte posibil sa iti doresti sa continui sa le bei. Foarte aromate, aproape fara calorii si cu multe beneficii pentru sanatate, acestea sunt considerate “super-alimente”. Exista tot felul de combinatii, care mai de care mai interesante, amestecuri de plante medicinale similare pentru a maximiza efectul.

Rendez-Vous iti ofera posibilitea achizitionarii de ceaiuri vrac sau ambalate pentru ca tu sa descoperi aromele si sa alegi ceea ce se potriveste cel mai bine nevoilor tale. Ai posibilitatea sa experimentezi amestecuri de arome noi si sa te aventurezi in cele mai inedite combinatii. Sigur, anumite combinatii sunt evidente, cum ar fi lavanda si vanilie, scortisoara si nucsoara, dar odata ce te familiarizezi cu aromele care iti plac, vei descoperi unele noi delicioase.

Atunci cand achizitionezi un ceai din plante, incearca sa alegi o aroma pe care nu o ai in camara ta. Ia in considerare categoria din care face parte: florale (Hibiscus sau flori de portocal), fructe, picante (Chai sau Scortisoara) sau de pamant (Rooibos sau musetel). Dupa ce ai stabilit categoria, alege o aroma noua, experimenteaza un gust nou.

Te asteptam in cadrul ceainariilor Rendez-Vous sa descoperi peste 200 de arome de ceaiuri.

Secretele ceaiului de menta

O data ce romanii aleg un mod de viata mai holistic si mai natural, preferintele pentru tratarea unor afectiuni se schimba in favoarea remediilor naturale. Cu aroma si proprietatile sale, menta este o planta populara si usor accesibila. Una dintre cele mai comune modalitati de preparare a acesteia este ceaiul de menta, desi nu este tocmai un ceai adevarat. Denumirea corecta ar fi infuzie de menta.

O infuzie de menta se face prin inmuierea frunzelor uscate de menta in apa clocotita. Uleiurile esentiale din frunze ofera o multitudine de beneficii pentru sanatate avand un efect relaxant asupra sistemului digestiv si calmand stomacul deranjat. Menta are de asemenea unele proprietati anestezice care pot fi eficiente  impotriva unor afectiuni sau tulburari.

Mentolul, o componenta principala a mentei, este un compus cu multe beneficii. Aroma sa puternica si racoritoare are un efect revigorant si energizant, el poate contribui la cresterea vigilentei mentale, dar si la combaterea oboselii. Mentolul subtiaza mucusul, actoneaza ca un expectorant si poate calma durerile de gat.

Menta se poate completa foarte usor cu alte arome existente. Poti alege fructe de padure, cacao, vanilie sau ierburi de pamant. E usor sa gasesti combinatia care iti satisface gustul, iar daca inspiratia nu te ajuta te invitam la Rendez-Vous sa te bucuri de aroma deosebita, efectul energizant si benefiicile pentru sanatate ale mentei.

Urmareste-ne pe pagina de Facebook pentru detalii si evenimente.