E timpul pentru un ceai!

Se stie ca vinurile sunt greu de ales – trebuie sa te gandesti la momentul zilei, la mancarea alaturi de care sunt degustate, la origine, culoare, gust. Cu siguranta multora dintre voi vi se pare mult mai usor sa aleaga ce ceai sa bea… insa atunci cand te regasesti intr-un magazin in raionul cu ceaiuri cu atat de multe optiuni, de unde stii pe care sa o alegi? Ceainaria Rendez-vous ti-a pregatit cateva sugestii si recomandari care sa te ajute sa iei decizia corecta.

Ca si in cazul vinului, alegerea unui ceai poate fi bazata pur si simplu pe ce iti place. Cu toate acestea, daca vrei sa ai cateva cunostinte in domeniu si sa nu te trezesti pierdut in fata sutelor de sortimente, exista cativa factori pe care ii poti lua in calcul. Spre exemplu, unul dintre acesti factori poate fi momentul zilei in care alegi sa savurezi un ceai.

Majoritatea iubitorilor de ceai au un ritual intreg conceput in jurul acestei bauturi, fie ca o servesc alaturi de un anumit tip de desert, fie ca o beau la o anumita ora sau in timp ce efectueaza o anumita activitate. Toate acestea creeaza un moment special de relaxare de care fiecare dintre voi ar trebui sa se bucure. De aceea, primul pas pe care trebuie sa il faceti este sa va intrebati in ce moment al zilei v-ar placea cel mai mult sa stati linistiti si sa va delectati cu un ceai.

Se stie ca o cafea se serveste de dimineata, dar exista un moment anume pentru a bea o ceasca de ceai? Sunt momente si momente care ar putea fi insotite de acest mic rasfat – imediat cum va treziti, la micul dejun, dupa serviciu, la clasica „ora 5”, in timpul cinei sau inainte de culcare.

Odata cu micul dejun sau de indata ce v-ati trezit se recomanda ceaiul cu cofeina, putin mai slabe decat o cafea, dar ceva mai sanatoase – va sugeram un English Tea sau un ceai negru. Daca se apropie deja ora pranzului si va simtiti deja epuizati la locul de munca, puteti incerca un ceai verde sau un ceai Rooibos, pentru un plus de energie si revitalizare.

Pentru traditionalul ceai de la ora cinci, va recomandam o marca clasica – Earl Grey sau ceva mai rafinat – ceaiul Darjeeling, supranumit si « sampania ceaiurilor », datorita pretului de obicei ridicat si a gustului deosebit. Ceaiul Darjeeling este un ceai negru de origine indiana, avand diferite arome ce variaza in functie de anul in care a fost cules.

La sfarsitul unei zile lungi, este nevoie de un rasfat sanatos al corpului. Servit la desert, sau ca un substituent pentru desert, ceaiul de seara este obligatoriu pentru o minte linistita si un corp relaxat. Se recomanda ceaiuri care nu contin cofeina si au un efect relaxant, cum ar fi ceaiurile oolong decofeinizate, sau ceaiurile de musetel sau sunatoare.

Acum ca aveti proaspat in minte acest mini-glosar al ceaiurilor, uitati-va pe ceas si pregatiti-va un ceai savuros! Pentru un rasfat complet, puteti da o fuga pana la Ceainaria Rendez-vous si sa va bucurati de atmosfera boema in timp ce savurati un ceai delicios!