Ceaiul de dimineata… pe post de cafea!

Daca esti ca majoritatea dintre noi, probabil ca nu trece o zi fara sa bei o ceasca de cafea. Fie ca nu poti sa iesi din starea de moleseala de dimineata, fie ca ai nevoie de un surplus de energie sau pur si simplu iti place sa te rasfeti, o ceasca de cafea e nelipsita in fiecare zi a saptamanii. Desi e sanatos sa bei cafea din cand in cand, se pare ca efectele cofeinei nu sunt chiar atat de benefice sanatatii noastre, atunci cand este consumata in exces. Noi ne-am gandit sa va prezentam  substituentul perfect pentru cafea – ceaiul Rooibos !

Daca ai sta undeva prin Africa de Sud probabil ca aceasta bautura ar fi la ordinea zilei, insa pentru noi este doar o denumire exotica. Cuvantul « rooibos » este un cuvant african ce nu inseamna altceva decat « tufis rosu », dupa planta din care este facut ceaiul. Consumat in mare parte pentru foloasele sale medicinale, dar si pentru gustul lui deosebit, dulce si usor-amarui, ceaiul de Rooibos este un inlocuitor perfect pentru cafea – nu contine cofeina, insa are o concentratie mare de antioxidanti si minerale.

Dintre beneficiile ceaiului Rooibos amintim reducerea stresului, iritabilitatii, a durerilor de cap, imbunatatirea sistemului imun, curatarea sistemului digestiv, prevenirea cancerului – a fost poreclit « ceaiul pentru de-toate », intrucat ajuta la aproape orice. In Statele Unite s-a lansat pana si un espressor de ceai, o combinatie nepotrivita de cuvinte – prima masina de facut ceai, ce poate fi cumparat sub forma de capsule ! Aparatul se numeste « Red espresso » si vizeaza iubitorii de cafea care vor sa traiasca mai sanatos si consuma ceai Rooibos ca un substituent pentru cofeina. Va provocam sa incercati experimentul – inlocuiti pentru o saptamana cafeaua cu acest ceai – ar trebui sa va simtiti mai revitalizat si plin de viata ca oricand !

Ceaiul de Rooibos, ca majoritatea ceaiurilor, se poate servi in mai multe feluri –cu putin lapte, cu zahar, miere, sau simplu. Noi va recomandam un rasfat matinal la ceainaria Rendez-Vous si asteptam sa ne spuneti daca ati avut o zi plina de energie! (Noi va garantam ca veti spune da !)

Vizitati-ne pe Facebook pentru mai multe informatii!