Pornim intr-o calatorie imaginara spre un loc fascinant, loc in care se simte, imediat ce patrundem cu gandul, un parfum constant si vivace de ceai. Jules Verne pomenea in „20.000 de leghe sub mari” de acest loc, din care provine unul din cele mai faimoase ceaiuri negre din lume. Ceylon, vechea denumire a actualei insule Sri Lanka, este a doua cea mai mare insula din lume si este situata in Oceanul Indian. Ceaiul negru de Ceylon este obtinut lasand frunzele de ceai sa se oxideze complet inainte de a fi uscate. Culoarea infuziei este intensa, iar gustul este puternic aromat. Aromele de migdale, ciocolata si caramel care se pot asocia cu ceaiul negru de Ceylon ne invadeaza deja simturile si putem fi siguri ca dimineata va fi mai energica.
Diversitatea este cuvantul cheie pentru industria ceaiului din Sri Lanka. Solul, altitudinea, modificarile climei, viteza vantului si anotimpurile, toate joaca un rol important in obtinerea unui ceai de calitate. Cele mai bune plantatii sunt in Nuwara Eliya aflate la o altitudine de 6128 ft, iar cele mai cunoscute plantatii sunt: Dimbula, Eva si Ratnapura.
Nuwara Eliya este plantatia situata la cea mai mare inaltime din lume si este considerata una din cele mai importante regiuni pentru ceai din Sri Lanka. Ceaiul din aceasta zona are o aroma unica, frunzele sale fiind culese pe tot parcursul anului, in zori, acesta fiind momentul cand ceaiul isi pastreaza prospetimea pe care o transpune si infuziei. Insa cea mai buna recolta este in ianuarie-martie. „Sampania de ceai”, asa cum este denumit ceaiul din Nuwara Eliya ofera o infuzie de culoare aurie si un gust rafinat, usor astringent.
Parca ne aflam deja pe plantatiile din Sri Lanka, mirosind frunzele de ceai naturale. Va invitam la Rendez-Vous sa intrati in lumea ceaiului indian si sa degustati cele mai bune ceaiuri din lume.