Un prieten delicios de sanatos – ciocolata!

Ciocolata si-a dobandit de-a lungul timpului doua titluri imbatabile – de cel mai bun prieten al copiilor si cel mai mare dusman al femeilor. Irezistibil de dulce sau delicios de amaruie, cu toate aromele la care v-ati putea gandi, este practic imposibil sa nu savurezi fiecare bucatica din aceasta substanta magica. Laboratoarele Coffet povestesc despre beneficiile ciocolatei in alimentatia zilnica si de ce mitul « ciocolata ingrasa si nu e deloc sanatoasa » poate fi desfiintat in 5 pasi !

De fapt, secretul ciocolatei este continutul de cacao – cel care ii da si gustul distinct, dulce. In aceasta substanta se gasesc o multime de chimicale sanatoase, precum flavonide si teobromine. Singura problema ? Cacao nu are un gust prea bun in forma sa bruta… de aceea recurgem la ciocolata ! Odata ce amesteci cacao cu lapte, zahat si unt, rezultatul este delicios! Bineinteles, exista si o parte proasta – nu toate tipurile de ciocolata sunt atat de sanatoase . Pentru ca ingredientul de baza care aduce cu sine toate beneficiile este cacao, cea mai recomandata ciocolata este cea amaruie, cu cel mai mare continut de cacao (recomandat este procentul de 70%).

Iata cateva dintre beneficiile ciocolatei, care cu siguranta va vor convinge sa va lasati victima unei prajituri delicioase !

  1. Ultimele studii ne informeaza faptul ca ciocolata are beneficii cardiovasculare – intr-o cercetare ce a avut ca subiecti, asupra 31 000 femei, in decursul a 9 ani, a descoperit faptul ca acele femei care au consumat una sau doua ciocolate amarui in fiecare saptamana si-au diminuat riscul de atac de cord cu o treime! Chiar mai mult, un alt studiu atesta faptul ca un cubulet de ciocolata pe zi reduce presiunea arteriala si diminueaza riscul de infarct si atac cerebral cu 39%.
  2. Surprinzator, ciocolata te ajuta sa slabesti ! Cercetatorii din Copenhaga au descoperit faptul ca este mai mult decat recomandat ca o portie de ciocolata amaruie sa fie introdusa in orice plan de dieta ! De ce ? Ciocolata amaruie reduce poftele pentru alimente dulci, fiind extrem de satioasa. Astfel, daca iti dai voie sa te bucuri de cateva patratele de ciocolata amaruie pe zi, cu siguranta va compensa cu restul de dulciuri la care nici nu-ti va mai sta gandul!
  3. Ciocolata reduce stresul ! De ce in filme, fetele triste mananca ciocolata ? Pentru ca exista studii care leaga ciocolata de ridicarea moralului, bineinteles! Cercetatorii din Elvetia au descoperit ca anxietatea poate disparea complet daca se consuma cateva cubulete de ciocolata amaruie pe zi!
  4. Protectia solara este un alt beneficiu al ciocolatii! Se pare ca daca esti un consumator regulat al alimentului-magic, pielea ta va fi afectata de doua ori mai putin de soarele arzator  (bineinteles, fapt confirmat de un alt studiu, efectuat de cercetatorii londonezi).
  5. Nu in ultimul rand, ciocolata te face mai destept! Continutul mare de flavonide din cacao pune in miscare circulatia sangvina in partile cheie ale creierului pentru 2-3 ore, fapt ce creste nivelul de performanta pentru o scurta perioada de timp. De asemenea, un studiu efectuat asupra oamenilor cu varsta mai mare de 70 ani, in a caror dieta a fost prezenta ciocolata constant, atesta faptul ca abilitatile lor cognitive sunt considerabil mai ridicate decat a celor care au fost privati de bucuria ciocolatii.

O tema de gandire pentru femeile care sunt la dieta – ciocolata nu e chiar atat de daunatoare precum spun miturile. Ba chiar din contra ! Laboratoarele Coffet au inteles beneficiile acestui aliment si ofera o gama larga de prajituri si torturi absolut delicioase cu ciocolata pe care va asteapta sa le incercati !

 

Laboratorul ceainariilor Rendez-Vous, Coffet, ofera produse de cofetarie si patisarie pregatite pe baza unor retete traditionale, folosind numai ingrediente naturale. Caracterizandu-se in primul rand prin calitate, dar si prin atentia acordata clientilor, Coffet isi diversifica permanent reteltele, incercand sa multumeasca exigentele celor mai pretentiosi degustatori de dulciuri !